Kategorier
Golv

Upptäck vad det gör att slipa golv i Stockholm

När tapetseringen och målningen är klar i lägenheten, då är det dags att börja slipa golv. I Stockholm arbetar man med dammfria maskiner så det går bra.

När man renoverar en lägenhet så tänker man oftast på väggar och snickerier. Man ska välja tapet och matcha med färgen på skåp, dörrkarmar och fönsterlister. När renoveringen är klar, man har tagit bort skyddspappret från golven och städat, så upptäcker man att det är något som saknas. Möbler och mattor är på plats, gardinerna är upphängda men det är ändå något som saknas.

Det är då man inser det. Man har inte gjort något åt golven. De är visserligen avtorkade men där finns ingen glans och lyster som stämmer med allt det andra som förnyats. Situationen kan verka hopplös. Man kan inte börja byta golv när allt annat är klart. Det är dessutom en stor investering att byta golv. Det är då man kommer ihåg att det går att slipa golven.

När man gör en förfrågan om det går att slipa golv

Golvslipning brukar ju associeras med en massa slipdamm. Detta borde man alltså ha gjort innan man påbörjade renoveringen. Men tar man kontakt med ett etablerat företag för att fråga om de kan slipa golv hemma hos dig, trots att det är nyrenoverat, så får man positiva besked. Moderna golvslipare använder dammfria maskiner. De kraftfulla maskinerna slipar av golven på ett par timmar och suger upp allt damm.

Det enda man behöver göra är att flytta ut alla möbler. När golvslipningen är klar ska golvet skyddas med en ytbehandling. Då kan man välja en ytbehandling med färgpigment. Fördelen med att allt är tapetserat och att gardinerna är på plats är att det är lättare att välja rätt nyans på pigmenteringen. En erfaren golvslipare kan lämna råd om bästa ytbehandling.