Kategorier
Slipning

Överraska med att slipa altan

Astrid hade tjatat på maken i flera år att de behövde göra något åt altanen. Nu hade han bestämt sig för att slipa den altan som fanns vid huset och överraska.

Gunnar kände sig full av liv och hans fru kunde inte lämna huset fort nog. Nej, han ville inte bli av med sin fru på riktigt. Bara för några dagar så att han kunde få ge henne något som hon så länge tjatat om. Han hade bokat in en hantverkare som skulle komma och slipa parets altan. Något som skulle ha varit gjort för länge sedan. Astrid hade numera gett upp att tjata.

När hon slutat tjata var det som om något hände i Gunnar. När han inte längre var tvungen att göra något åt saken kändes det annorlunda. Han ville inte bara se till att altanen blev slipad. Nej, han ville göra sin hustru, sedan många år tillbaka, glad. Detta genom att ge henne det hon verkligen skulle uppskatta. Samt en liten extra överraskning.

Slipa altan en enkel sak

Astrid och en väninna skulle åka iväg på spa några dagar och Gunnar hade huset för sig själv. Frun åkte tidigt och bara ett par timmar senare kom en hantverkare för att slipa altanen. Sedan skulle den ytbehandlas enligt alla konstens regler. Förutom slipningen skulle de även måla altanräcket som sett bättre dagar. Det skulle bli vackert vitt som kontrast till det röda huset.

Några dagar senare började döttrarna med familjer att ramla in på tomten. Bilarna hade de ställt längre bort för att Astrid inte skulle misstänka något. När Gunnars fru till sist kom hem stod alla samlade på den nyrenoverade altanen med dukat bord. Astrid skrek till av förvåning när hon såg dem alla och den fina altanen. Nu var all frustration över maken som bortblåst och endast glädje fanns i parets hem.