Kategorier
Målare

Målare lade sista handen vid lusthus i Danderyd

Lusthuset passade bra för sena kvällar när det blivit kallt ute. Efter att maken gjort ritningarna fick hantverkare och målare från Danderyd verkställa.

Den stora bryggan där de brukade sitta och äta om kvällarna hade funnits länge. Nu hade den fått sällskap av ett lusthus. Ett hus där de kunde sitta när myggor eller kyla blev för mycket. Sven hade, som den arkitekt han var, själv ritat lusthuset som var spektakulärt på sitt eget vis. När han var nöjd med ritningarna var det dags för nästa steg som var att hitta en byggfirma som skulle göra verklighet av tankarna.

Byggnaden växte fram och innan de visste ordet av det stod den klar. Då ringde Sven nästa hantverkare på listan, nämligen en målare. Den som skulle se till att blåsa liv i hans mästerverk. Det skulle inte bli rött utan precis som huset skulle färgen vara brun med vita detaljer. Det skulle bli så snyggt.

Målare satte fart

Målaren från Danderyd var mycket imponerad över vad Sven hade skapat. Huset var stiligt men ändå sagolikt samtidigt som det passade perfekt där nere vid strandkanten. Målaren uttryckte att det skulle bli ett nöje att måla lusthuset med den fina utsikten över vattnet. Han satte igång med entusiasm och noggrannhet och snart var han inne i ett fint flow.

Några dagar efter att lusthuset var klart skickade frun i huset ett mail till några av sina vänner och bjöd in dem till en liten middag. Nu skulle lusthuset invigas på bästa sätt. Med god mat, gott vin och fantastiskt sällskap. Kvällen blev underbar och de glömde nästan tiden då de satt inne och inte påmindes om den sena timman av naturen själv. Klockan hann bli över midnatt innan de till sist avslutade och sade godnatt.

Ta reda på mer om målare genom att besöka www.målaredanderyd.se.