Kategorier
Renovering

Användbara tips om badrumsrenovering i Stockholm

En badrumsrenovering är ett viktigt projekt som kräver noggrann planering för att bli bra. Här kommer några användbara tips för er som bor i Stockholm.

En badrumsrenovering är inget man gör på en dag. Det är också ett byggprojekt som kräver våtrumscertifierade hantverkare. Ungefär vart tolfte till femtonde år brukar man behöva renovera badrummet. Väntar man längre än så är risken stor att man hinner drabbas av fuktskador, vilka kan vara kostsamma att åtgärda.

Då det går lång tid mellan badrumsrenoveringarna är det extra viktigt att badrummet blir bra och som man önskar. Därför är det viktigt att man tar tid på sig när man planerar och verkligen tänker igenom hur man vill att badrummet ska bli, både praktiskt och estetiskt. Behöver man inspiration kan man titta i inredningstidningar eller leta bilder på fina badrum på nätet. Det kan också vara bra att besöka en kakel- eller badrumsbutik för att känna och titta på olika material.

Så undviker du att bli ruinerad vid badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering kan kosta en del men att låta bli att renovera badrummet är inget alternativ. Det kan vara bra att känna till att vid en badrumsrenovering ökar värdet på fastigheten, vilket gör att det kan vara värt att be banken om ett renoveringslån.
Har man inte obegränsat med pengar gör man bäst i att göra upp en budget. Då blir det också mycket enklare att välja och bestämma hur badrummet ska se ut.

Med en budget vet man i vilken prisklass man ska leta. Badrumsinredning och material finns nämligen även i exklusiva dyra kollektioner med exempelvis handmålat kakel och designade badkar. Men man kan också kompromissa när man inreder ett badrum. Förälskar man sig i ett stort badkar som kostar mer än man egentligen har råd med kan man i stället välja ett billigare kakel eller en våtrumstapet för att inte överskrida budgeten.

En badrumsrenovering måste planeras noggrant

Planering är A och O när man ska renovera badrummet. Man ska trots allt leva med badrummet i minst tio år och därför är det viktigt att det verkligen blir bra. Detta gäller både praktiskt och estetiskt. Det kan vara bra att utgå från det gamla badrummet och fundera över om det är något som är opraktiskt och inte fungerar.

Kanske är det bättre att byta ut badkaret mot en dusch eftersom man då kommer att spara varmvatten, men också få plats med både tvättmaskin och förvaring? När det gäller stil och färg brukar det vara bra att påminna sig om att man troligtvis ska leva med badrummet under en längre tid. Några av de mest vanliga badrumsstilarna är klassiskt, modernt stramt, natur och orientaliskt.

Kostnad för badrumsrenovering i Stockholm

En badrumsrenovering i Stockholm kan egentligen kosta hur mycket som helst, beroende på hur man väljer att utforma det och vilken inredning man väljer, men ett standardbadrum kostar ungefär 150 000 kronor. För att badrummet ska bli hållbart och alla installationer korrekta måste man anlita våtrumscertifierade hantverkare. Det bästa brukar vara att använda sig av en byggfirma med totalentreprenad och som är specialiserad på just badrumsrenovering.

När en och samma firma ansvarar för hela badrumsrenoveringen slipper man själv se till att rätt hantverkare är på plats för de olika installationerna. Att använda sig av totalentreprenad brukar också göra att badrumsrenoveringen går snabbare men också att den blir billigare.

Man ska alltid ta in minst två offerter innan man bestämmer sig för vilken byggfirma man ska anlita. Men man kan heller inte bara ta hänsyn till priset då det är viktigt att byggfirman också är skicklig och seriös. Be därför också om referenser och var noga med att kontrollera dessa.

Dags att anlita en firma för badrumsrenovering i Stockholm?
Besök länk: stockholmsbadrumsrenovering.se