Kategorier
Golv

Golvslipning i Stockholm räddar upp golvet

Bevara ditt gamla trägolv och få det som nytt igen. Med en golvslipning i Stockholm får du ditt gamla golv att bli fräscht igen. Slipa bort den fula ytan först.

Lena bodde i Stockholms kommun, men ute på landet. Hon älskade det lilla torp som hon bodde i. Det hade verkligen den äldre charm hon ville ha. Lena såg hela tiden till att hålla sitt lilla torp i bra skick. Trots att det hade ett äldre yttre, så var det viktigt att huset var i bra skick. Varenda år gjorde Lena något med sitt torp för att uppgradera det, lite i taget för att det inte skulle bli för dyrt.

Denna gång var det golvets tur att få lite kärlek. Lena hade ett gammalt massivt trägolv som hon bara älskade. Hon var säker på att det hade räknats som antikt. Tyvärr hade det fått lite stryk i sina dagar, både av alla hennes djur, men även av hennes högt älskade barnbarn. Nu var det dags att bli kvitt reporna och få fram en ny fin yta på hennes alldeles fantastiska golv.

Fint resultat med golvslipning

Lena var väldigt sparsam av sig och en del valde till och med att kalla henne snål. Men det var inte bara snålhet som gjorde att hon inte köpte nytt. Lena ville vara ett med naturen, hon använde det hon hade omkring sig och hon ville absolut inte stödja till massköpandet av olika produkter. Så att köpa ett nytt golv var helt uteslutet. Dessutom älskade hon ju sitt fina, antika och massiva trägolv.

Genom att få gjort en golvslipning så fick hon behålla sitt golv och sparade dessutom pengar, vilket var perfekt för Lena. Genom golvslipningen förväntade hon sig att de slitna trägolven skulle få en helt ny charm och glans igen, och det var precis vad hon skulle få.

Kan man göra en golvslipning själv?

Lena hade väldigt duktiga hantverkare i familjen. Visst, ingen var utbildad, men de hade fixat med en hel del saker i hennes hem i alla fall. Tankarna gick till att låta dem sköta golvslipningen istället för att faktiskt anlita ett företag. Men när hon insåg hur mycket jobb det var och hur mycket som kunde gå fel, så ändrade hon sig. Hon ville inte chansa.

Skulle någon i familjen göra det och det inte blev bra kunde resultatet bli ojämnt. Det kunde även bli skador i golvet av att de slipade alldeles för mycket på ett och samma ställe. Det kunde leda till mer kostsamma problem, som att hela golvet behövdes bytas ut helt och hållet.

Det ville Lena verkligen inte riskera med hennes fina golv som hon var så otroligt nöjd med. Hon valde därför att kontakta ett golvslipnings företag i Stockholm som kunde utföra hela golvslipningen, med ett garanterat bra resultat. Hon valde också att inte berätta detta för familjen, för att inte riskera att något prompt skulle kräva att få göra arbetet själv.

Golvslipare gör allt inför golvslipning

Lena försökte göra det så smidigt som möjligt för att golvsliparna skulle kunna börja sitt arbete. Så hon började med att tömma och städa hela rummet så det bara var för dem att påbörja slipningen. Golvsliparna skötte slipningen helt perfekt och det gjordes på ett helt dammfritt sätt. Golvet blev otroligt fint och dessutom blev det jämnt, och det var allt vad Lena krävde.

Hon ville ha en mörk, naturlig träfärg på golvet och givetvis fixade de det. De gjorde efterbehandlingen på golvet så att det skulle hålla sig så bra som möjligt i många år. Genom att de gjorde efterbehandlingen blev det även mindre risk att få repor i golvet om något till exempel tappades i golvet. För Lena som hade små barnbarn var detta helt perfekt.