Kategorier
Målare

Fasadmålning i Stockholm kräver expertis

Att måla om fasaden på ett trähus är inget arbete som ska utföras av en ren amatör. Låt istället en firma som kan fasadmålning i Stockholm göra arbetet.

Den som bor i ett villakvarter och som låter fasaden på sitt hus förfalla, kammar aldrig hem några poäng hos sina grannar. Området kan få dåligt rykte och värdet på alla hus i ett kvarter kan riskera att falla. Att gå på gemensamma fester i kvarteret kan bli en obehaglig upplevelse. Grannarnas kommentarer kan kännas som vassa nålstick.

Anders och Carina har råkat ut för ovannämnda kölhalning. “Har du hamnat i någon form av ekonomiskt trångmål, eftersom du inte har råd att måla om fasaden på ditt hus?”, frågar en något argsint granne. “Hur menar du?”, säger Anders. “Ser du inte att färgen har börjat flagna på huset och att plåtarna fladdrar för vinden på era vindskivor.”

Grundlig fasadmålning i Stockholm

Eftersom Anders har svårt att ta kritik ringer han redan dagen efter festen till en målerifirma och ställer frågan: Kan ni se till att jag och min fru får en nymålad husfasad i Stockholm. “Det är sådant vi sysslar med”, får han till svar. “Vi kan komma ut till er redan i eftermiddag och undersöka vad som behöver göras på er villa”. Målaren som kommer på besök går runt huset och klättrar upp på taket för att kunna räkna på arbetet och för att kunna bedöma behovet av färg och annat material.

Efter endast någon dag får Anders en offert. I den finns en detaljerad beskrivning av vad som ska göras. Vissa brädor i fasaden har ruttnat och behöver bytas. Målarfirman föreslår att alla fönster ska målas. Innan själva målningen kan påbörjas krävs ett grundligt förarbete. Med en nymålad fasad i Stockholm kan Anders och Carina gå på fest utan att skämmas inför grannar.