Kategorier
Renovering

Helrenovering av hus i Göteborg – så lyckas du

Har du köpt ett hus i Göteborg som behöver en helrenovering? I denna text får du veta vad som är viktigt att tänka på när man ska renovera en fastighet.

En husrenovering kan kosta en hel del och för att det viktigaste ska bli gjort och man inte ska stå utan pengar måste man göra upp en budget. I vissa fall kan man även behöva fråga banken om ett renoveringslån. Då en renovering ofta höjer värdet på huset har man många gånger goda chanser att få ett lån.

När man renoverar ett hus börjar man alltid med det viktigaste, det vill säga tak, fasad och fönster. Genom att se till att dessa håller fukt och kyla ute skyddar man huset och slipper problem med fuktskador samtidigt som man sänker uppvärmningskostnaderna. När man sedan fortsätter med insidan av huset brukar man börja med kök och badrum och först därefter ta ytskikten i de övriga rummen.

Firma som är expert på helrenovering av hus i Göteborg

En renovering av ett hus kräver många olika typer av hantverkare som målare, snickare, rörmokare, elektriker, plattsättare med flera. För att spara pengar och för att renoveringen ska gå smidigare kan man anlita en byggfirma som är experter på helrenovering av hus i Göteborg. Men det är viktigt att man väljer en byggfirma som är erfaren och som tidigare helrenoverat hus och fastigheter.

Ta in offerter från två till tre olika byggfirmor och jämför priser. Viktigt är även att ta hänsyn till referenser då en opålitlig byggfirma kan ställa till med stora problem och göra att renoveringen drar ut på tiden, vilket kan leda till att renoveringen blir dyrare än utlovat. Ring därför upp referenserna och ställ frågor. Det kan även vara bra att googla firmanamnet för att se om det kommer upp några dåliga kundomdömen.