Kategorier
Okategoriserade

En djärv golvslipning i Stockholm

Idag vågar många i vår huvudstad sig på att skaffa sig ordentligt färgglada golv. En golvslipning i Stockholm är dock på sin plats innan man målar golvet hemma.

Det går trender i allt. Frisyrer, maträtter, heminredning och kläder. Ibland är det populärt med lugg, ibland inte. En säsong är det högsta mode med senapsgult, nästa är det totalt ute. Vill man hänga med i svängarna gäller det att hålla sig uppdaterad samt att våga prova nya saker.

I Stockholm bor många trendsäkra personer. Människor som hänger med i det senaste skriket och som håller koll på vilka trender som gäller för stunden. Ofta kräver detta intresse många timmars läsande av olika typer av magasin samt skrollande på hemsidor som specialiserat sig på trendspaning.

För många av dessa moderiktiga människor är även hemmet en källa till skaparglädje. En plats som förändras i takt med trenderna. På senare år har även många vågat förändra själva ytskiktet i sina hem då och då. Till och med ett golv kan vara mer eller mindre trendigt och många huvudstadsbor tar hjälp av professionell golvslipning för att få till ett riktigt modernt golv.

Golvslipning i Stockholm innan färgsättning

Vill man ha ett golv som syns ordentligt kan färgsättning av golvet vara en smart lösning. Inte alla vågar sätta målarpenseln mot sin gamla parkett, men för de som gör det är underarbetet a och o. Att måla ett oslipat golv är oftast en väldigt dålig idé, undantaget om golvet är helt nytt och därmed slätt.

Att försöka sig på konststycket att måla över gammal sprucken golvlack eller djupa repor i golvet blir sällan speciellt bra. Utan ett gediget förarbete finns det risk att färgen helt enkelt inte fäster, alternativt skavs av nästan direkt när man börjar gå på golvet. Genom att få gjort en professionell golvslipning i Stockholm innan man målar minimerar man risken för missöden när golvet är klart.

Ett golv måste nämligen tåla en hel del. Det gäller därför att använda rätt typ av färg på sitt golv samt att se till att färgen sitter som berget. Ingen vill se stora skavmärken på golvet, bara man flyttat en stol eller dragit dammsugaren längs golvet. Nej, ett golv måste klara av att levas på och helst hålla riktigt länge eftersom en grundlig målning av golvet tar ett bra tag att utföra.

Välja färg efter en golvslipning i Stockholm

Så vilken kulör bör man då välja för att vara säker på att man har ett riktigt trendigt golv? Svaret på den frågan är minst sagt spretigt. Det finns nämligen många vägar att gå om man vill få till ett modernt golv efter en professionell golvslipning. För den som är ordentligt våglig kan en stark färg vara klockren att måla golvet med.

Att ge golvet en stark färg så som kobolt eller citrongult kan vara ytterst effektfullt. Kombinerar man golvfärgen med mjukare toner i övrig inredning kommer interiören att kännas snäll trots det färgstarka golvet. Golvet blir nästan mer som en accessoar. Det blir en tydlig del av inredningen som kommer få gäster att stanna upp. Kanske blir det även golvet som blir det ständiga samtalsämnet när man bjuder över vänner på middag eller fika.

Vissa vågar sig till och med på att måla mönster på golvet. Att ge sin gamla parkett ett schackrutigt mönster efter en rejäl golvslipning i Stockholm har blivit relativt populärt på senare år. Mönstrade golv utgör en effektfull bas i hemmet. Är man ännu mer kreativ och dessutom besitter en ordentlig dos tålamod går det att få till riktigt avancerade mönster på sitt golv. Endast fantasin sätter gränser.